Abstract op doek en in hout

Kunsthuis

‘Artistiek Meerssen’

EXPOSITIE

‘ABSTRACT OP DOEK EN IN HOUT’

schilderijen en sculpturen

Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 14 juli 2024 is in het Kunsthuis ‘Artistiek Meerssen’ de expositie “Abstract op doek en in hout” te bezoeken. Deze expositie bevat schilderijen van Bettie Willems (Meerssen) en houten sculpturen van Floris van de Voort (Meerssen/Arnhem). De kunstwerken van beiden zijn abstract van aard, vandaar de titel.

Bettie Willems (geboren in 1944), die doorgaans haar schilderijen signeert met het pseudoniem ‘Bilms’, werkt met acrylverf op grote doeken. Ze verwerkt haar impressies van de verre reizen die ze maakt en de gevoelens die elke reis bij haar oproept. Achter elk schilderij schuilt een heel verhaal. Haar werken zijn abstract en kleurrijk en nodigen uit om achter dat verhaal te komen.

Floris van de Voort (geboren in 1969) is de zoon van Betty, groeide vanaf zijn 10e op in Meerssen en  woont nu in Arnhem. Hij heeft zich toegelegd op het maken van houten beelden, meestal abstract en een enkele keer meer figuratief. Ook hij werkt met name vanuit zijn gevoel en al werkende ontstaat een vorm die hij dan nader gaat uitdiepen tot een beeld. Zijn beelden laten door hun gladde vormen een zekere elegantie zien.

Het Kunsthuis is gewoonlijk wekelijks geopend op donderdag tot en met zondag, van 14.00 tot 17.00 u. Entree is gratis. Adres: Beekstraat 24 te Meerssen. U bent van harte welkom!

Abstract op doek en in hout
Schuiven naar boven