Eigen=Zinnig van 12 april t/m 26 mei 2024

PETER COX- Maastricht

Als hij schildert zoekt hij nog steeds de ervaringen van toen: namelijk het moment van één zijn met een landschappelijke ervaring en die te verbeelden in kleur en vorm. 

Door wandelingen te maken door hooggebergte en vulkanische gebieden ervaart hij de weidsheid en veranderingen door de tijd. Ook in deze gebieden gaat hij graag van het pad af om andere invalshoeken te vinden.

Het landschap blijft voor Peter Cox het belangrijkste uitgangspunt voor zijn schilderijen. Als motief gebruikt hij de diversiteit en structuur van landschappelijke elementen, die hij door middel van kleur en vormen in een bepaalde ritmiek van een persoonlijke sfeer voorziet.

http://www.pmgcox.nl/images/phocagallery/recentwerk/thumbs/phoca_thumb_l_november%203%20160x140%2011.jpg

Het resultaat is een innerlijk landschap dat vooral in zijn schilderijen naar abstractie neigt. De natuur is echter steeds herkenbaar. Zelf formuleert hij het als volgt: “schilderen is voor mij een direct reageren op wat ik heb waargenomen. Het schilderen moet voor mij verrassend en ruimtescheppend blijven”.

http://www.pmgcox.nl/images/phocagallery/aquarellen/thumbs/phoca_thumb_l_la%20palma%203%2012%2050x60.jpg   

In mijn recent werk geef ik indrukken weer die ik heb opgedaan tijdens mijn reizen in Madeira, Japan, de Dolomieten en het eiland La Palma. De serie met namen Lichtval, Stammen, Madeira en La Palma tonen de veelzijdigheid van licht in een landschap. Helderheid van kleuren, transparantie of verzadiging spelen een belangrijke rol.

Eigen=Zinnig van 12 april t/m 26 mei 2024
Schuiven naar boven