Nieuwe expositie in Kunsthuis Meerssen: ‘Kleur & Klei’

Afgelopen zondag was de laatste dag van de expositie ‘Kunst van nabij’ in het Kunsthuis ‘Artistiek Meerssen’. Dat betekent dat deze week het Kunsthuis wordt ingericht voor de volgende tentoonstelling, die vanaf aanstaande vrijdag 23 februari is te bezoeken.

Dit keer gaan twee beeldende kunstenaars hun werk in het Kunsthuis exposeren: Emilia Hauser (Eckelrade) met aquarellen en Suus Elkink (Elkenrade)met kunstwerken van keramiek. De beide dames hebben hun expositie de titel gegeven: ‘Kleur & Klei’.

Emilia Hauser Suus Elkink

De aquarellen van Emilia Hauser kenmerken zich door diepe, prachtige in elkaar overgaande kleuren, doorgaans  fel en krachtig aangebracht. Zij staat bekend om de uitvergroting van bloemen, vaak een enkele bloem, rond, beeldend en vrouwelijk. Maar ook schildert zij landschappen en stadsbeelden,  de lijnen, kleuren, sfeer van de onaangetaste wereld waarin we leven. Al wandelend en schetsend ontstaan deze aquarellen, ter plekke of in haar atelier. Emilia schildert in verstaanbare taal.

Suus Elkink heeft haar creatieve pad in de afgelopen 25 jaar verkend, van grafisch werk en beeldhouwen in steen en brons naar de hedendaagse expressie in driedimensionale keramiek. Betoverende ogen, speelse verhoudingen van het menselijk lichaam en markante handen vormen haar signatuur.

Geïnspireerd door haar dagelijkse omgeving tracht ze met elk kunstwerk een dialoog te creëren tussen vorm, emotie en de observerende toeschouwer. De beelden van Suus  fungeren als een soort dagboek; elk heeft zijn eigen verhaal, een expressie van haar reis in de wereld van kunst en emotie.

De expositie ‘Kleur & Klei’ duurt van vrijdag 23 februari t/m zondag 7 april. Het Kunsthuis ‘Artistiek Meerssen’ is geopend op donderdag tot en met zondag, van 14.00 tot 17.00 u. Entree is gratis. Adres: Beekstraat 24 te Meerssen.

Nieuwe expositie in Kunsthuis Meerssen: ‘Kleur & Klei’
Schuiven naar boven